Papa Franjo pohodio je prekjučer rimsku župu svetog Pavla od Križa, a tijekom postavljanja pitanja koja su mu upućivali mladi župljani, što je već uobičajeni dio njegova protokola pohoda župama, dogodila se jedna dirljiva scena.

Kako prenosi The Catholic Herald, mali Emanuele prišao je mikrofonu kako bi postavio pitanje, ali nije uspio od ganutosti. Kada ga je Papin asistent mons. Leonardo Sapienza pokušao potaknuti, mali Emanuele je kroz suze odgovorio da ne može izreći svoje pitanje. Tada ga je papa Franjo pozvao do sebe i mali dječak je naslonio glavu na rame Petrova nasljednika, i započeli su razgovor tijekom kojega je dječak neprestano plakao.

Kada je razgovor završio, a Emanuele se vratio na svoje mjesto, Papa je rekao:

“Kada bi samo mogli svi plakati kada imamo bol u svojim srcima, onako kako to radi Emanuele. Plakao je za svoga oca i imao hrabrosti to učiniti pred svima nama, jer u njegovu srcu je ljubav za njegova oca.”

Potom je upitao dječaka može li drugima reći o čemu su razgovarali, a kada mu je Emanuele odgovorio potvrdno, izrekao je njegovo pitanje:

“Nedavno je moj otac umro. Bio je nevjernik, ali dao je krstiti četvero svoje djece. Bio je dobar čovjek. Je li tata u nebu?”

“Kako je prekrasno čuti da sin govori o svome ocu da je bio dobar”, nastavio je Papa:

“I kakvo prekrasno svjedočanstvo sina koji je naslijedio snagu svoga oca, sina koji je imao hrabrosti plakati pred svima nama. Ako je taj čovjek uspio tako odgojiti djecu, onda je istina da je bio dobar čovjek… Taj čovjek nije imao dar vjere, nije vjerovao, ali je dao krstiti svoju djecu. Imao je dobro srce.”

Papa je potom rekao djeci da je samo “Bog onaj koji odlučuje tko će dospjeti u nebo”. Dodao je kako je sljedeći korak u odgovoru na Emanuelovo pitanje promisliti o tome kakav je Bog i kakvo srce ima.

“Što mislite”, upitao je djecu i potom odgovorio:

“Bog ima srce oca. A ovaj tata koji nije bio vjernik, ali je krstio svoju djecu, mislite li da će ga Bog ostaviti daleko od sebe? Ostavlja li Bog svoju djecu kada su dobra?”

Nakon što su djeca odgovorila: “Ne”, Papa je nastavio:

“Eto Emanuele, to je odgovor. Bog je zasigurno bio ponosan na tvoga oca, jer je lakše vjerniku krstiti djecu nego ih krstiti kada nisi vjernik. To je sigurno bilo drago Bogu”, rekao je Papa i poručio Emanuelu da “razgovara sa svojim tatom, da mu se moli”.

Pogledajte video.

Bitno.net