Milosrđe na krilima glazbe. To će biti melodija koja će 14. svibnja, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, u Dvorani Pavao VI. u Vatikanu, obilježiti koncert organiziran u svrhu potpore karitativnim djelima pape Franje. Na tom događaju, koji je organiziran pod pokroviteljstvom Apostolske milostinjarnice, glavni će protagonisti biti siromasi.

marco-frisina

Foto: Radio Vatikan

„Sa siromašnima za siromašne“, geslo je koncerta koji će povezati glazbu i milosrđe. Crtovlje života među svojim notama ima i onu prekrasnu, a to je ljubav – rekao je msgr. Diego Giovanni Ravelli, voditelj ureda Apostolske milostinjarnice. Pravi protagonisti tog događaja bit će naša najpotrebitija braća. Oni su ugledni gosti! Njima će biti dana počasna mjesta. I to ne stoga što želimo pokazati dobra djela, nego zato što moramo naučiti vidjeti u njima Isusa – istaknuo je msgr. Ravelli.

Podsjetivši potom na svakodnevno zauzimanje Apostolske milostinjarnice za najpotrebitije, msgr. Ravelli je kazao da se sve što rade omogućuje iz Karitativnoga fonda. Prihode čine slobodni prilozi privatnih osoba, skupinâ, tvrtki ili organiziranih prikupljanja, kao što je, primjerice, ovaj koncert ili pak lutrija za Papina djela milosrđa; ali i prilozi koji nam dolaze izravno iz ruku Svetoga Oca – rekao je voditelj ureda Apostolske milostinjarnice.

Radio Vatikan | Bitno.net