Kardinal je također istaknuo kako je prerano komentirati specifična pitanja poput imigracije, nadodavši kako pogledi predsjedničkih kandidata čest odstupaju od politika koje provode kad postanu predsjednici.

Foto: Catholic Church of England and Wales @flickr.com vatikan čestitao donaldu trumpu

Foto: Kardinal Pietro Parolin, prvi lijevo/Catholic Church of England and Wales @flickr.com

Vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, nakon pobjede američkog predsjednika Donalda Trumpa na izborima za američkog predsjednika, izjavio je kako se nada da će Bog voditi novoizabranog predsjednika u služenju njegovoj zemlji, ali i promoviranju mira i blagostanja.

Kako prenosi Radio Vatikan, kardinal je istaknuo kako poštuje volju američkog naroda izraženu na izborima. “Čestitamo novom predsjedniku”, poručio je kardinal Parolin izrazivši nadu da “njegova vlada donese pravi plod”.

Kardinal je također istaknuo kako je prerano komentirati specifična pitanja poput imigracije, nadodavši kako pogledi predsjedničkih kandidata često odstupaju od politika koje provode kad postanu predsjednici.

“Donald Trump može biti siguran da ćemo moliti da ga Gospodin prosvijetli i pomogne”, poručio je Parolin, zaključivši kako vjeruje da svaka osoba treba djelovati kako bi promijenila situaciju u današnjem svijetu.

Radio Vatikan | Bitno.net