Umirovljeni papa Benedikt XVI. vratio se u Vatikan

Pred novom vatikanskom rezidencijom umirovljenog je papu dočekao papa Franjo, koji mu je uputio izraze dobrodošlice i bratske srdačnosti

Foto: Radio Vatican

Foto: Radio Vatican

Umirovljeni papa Benedikt XVI. u četvrtak 2. svibnja vratio se u Vatikan nakon što je prethodna dva mjeseca boravio u Castel Gandolfu, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.
Benedikt XVI. stigao je helikopterom iz Castel Gandolfa nešto poslije 16.45 u pratnji prefekta Papinskog doma mons. Georga Gaensweina.

Na vatikanskom helidromu dočekali su ga kardinal dekan Angelo Sodano, kardinal državni tajnik Tarcisio Bertone, kardinal predsjednik Guvernatorata (uprave) Država Grada Vatikana Giuseppe Bertello, mons. Angelo Becciu iz Tajništva za odnose s državama, mons. Dominique Mamberti i generalni tajnik Guvernatorata mons. Giuseppe Sciacca. Zatim se u automobilu odvezao u svoju novu rezidenciju, obnovljeni samostan “Mater Ecclesiae”, pred kojim ga je dočekao papa Franjo, koji mu je uputio izraze dobrodošlice i bratske srdačnosti. Zajedno su potom otišli u kapelicu samostana gdje su se zadržali u kraćoj molitvi.

Benedikt XVI. preselio se u Castel Gandolfo 28. veljače popodne kada je, nakon odreknuća, započinjalo razdoblje prazne Apostolske Stolice. Ondje je, čekajući završetak radova na svojoj novoj rezidenciji, boravio dva mjeseca, tijekom kojih ga je, 23. ožujka, posjetio papa Franjo. U novoj rezidenciji, kao što je najavio 11. veljače, posvetit će se služenju Crkvi prije svega molitvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je predviđeno u novoj rezidenciji s Benediktom XVI. boravit će mons. Georg Gaenswein i četiri pripadnice laičke udruge Memores Domini koje su u njegovoj službi posljednjih nekoliko godina. (ika/bitno.net)


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 3. svibnja 2013.

Možda vam se svidi