Prodavači, prijatelji, volonteri i suradnici časopisa „Ulične svjetiljke“ i beskućnici iz Rijeke i Zagreba su posljednjeg dana hodočašća u Rim, u srijedu 25. listopada 2023., sudjelovali na općoj audijenciji s papom Franjom na Trgu sv. Petra.

Na zahvalnom hodočašću u povodu 15 godina izlaženja prvoga hrvatskog časopisa o beskućništvu sudjelovalo je 54 hodočasnika.

Prvi urednik Uličnih svjetiljki fra Siniša Pucić, OFM, je nakon audijencije za Hrvatski katolički radio rekao da je audijencija bila vrhunac hodočašća. Mnogim volonterima i beskućnicima je mnogo značilo biti na Trgu sv. Petra s nekoliko desetaka tisuća ljudi iz cijeloga svijeta i prvi put vidjeti Papu, za što je trebalo mnogo strpljenja i čekanja.

Vjerujem da će im to biti poticaj da ustraju i poticaj na zajedništvo i vjeru – dodao je fra Siniša. „Neki od prodavača Uličnih svjetiljki koji još nisu kršteni su čak rekli da bi htjeli primiti sveto krštenje. Dakle, plodovi su već sada vidljivi, a bit će još više kad se vratimo svojim kućama“, istaknuo je.

Također je rekao da su se pomolili za sve koji ih prate posljednjih 15 godina i koji su svojom pomoći veliko svjetlo na putu prodavača što im mnogo znači. Zaključio je da im time daju volju za život te se na taj način Bog po njima proslavlja.