'MALI ZNAK PAŽNJE' PAPE FRANJE

U noći Velikog petka papa Franjo obradovao rimske siromahe

“Mali znak pažnje”. Ovim je riječima djelitelj Papine milostinje nadbiskup Konrad Krajewski opisao dar koji je papa Franjo poslao rimskim siromasima.

Beskucnici

Foto: Radio Vatikan

Nadbiskup Krajewski na Veliki je petak obradovao oko 300 siromaha predavši im omotnice s uskrsnom čestitkom, slikom pape Franje i nešto novca. Oduševljeni ovim činom, neki su u silnom oduševljenju ljubili Papinu sliku, te izrazili želju da osobno zahvale papi Franji. Neki su, pak, nakon primljenog dara trčali k drugima govoreći im o daru pape Franje, prenosi Radio Vatikan.

Slična scena mogla se vidjeti na svim većim autobusnim postajama u okolici bazilike sv. Petra, sve dok se nadbiskup Krajewski oko ponoći nije vratio u Vatikan.

“Nasljedujući Krista na putu ljubavi, sijemo nadu!”, rekao je papa Franjo, a u noći Velikog petka njegove su se riječi još jednom ostvarile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon instaliranja tuš-kabina i brijačnica u nekoliko javnih zahoda na Trgu sv. Petra, te večere u Vatikanskim muzejima, papa Franjo ponovno je pokazao koliko mu je stalo do siromaha.

Za neke će i ovo možda biti samo “kap u moru”, međutim i bez te bi kapi, kako bi rekla bl. Majka Terezija, more bi bilo siromašnije.

M.V. | Bitno.net

Objavljeno: 6. travnja 2015.

Možda vam se svidi