Dr. Markić je, u pratnji supruga, papi Franji zahvalila na njegovoj stalnoj podršci braku, obitelji i najranjivijim skupinama u društvu te mu predala na dar kovanicu s likom nerođenog djeteta koju je Hrvatska narodna banka izdala 2000-te godine označavajući početak novog milenija iskovanim likom nerođenog djeteta kao univerzalnog simbola ljudskog života i početka novog tisućljeća. HNB je do sada izdala 12 prigodnih, opticajnih kovanica.

Dr. Markić sudjelovala je dan prije susreta sa Svetim Ocem na konferenciji povodom proslave 20. obljetnice FAFCE-a koja je održana u Veleposlanstvu Republike Francuske u Vili Bonaparte u Rimu i koju je otvorio francuski veleposlanik pri Svetoj Stolici, g. Philippe Zeller.

Predsjednica udruge U ime obitelji govorila je na temu „Obitelj, prvi odgajatelj i suvremena kultura“; prof. Paul Dembinski, direktor Instituta za financije u Genevi, govorio je na temu „Utjecaj obitelji na gospodarstvo“, a g. Javier Borrego, bivši sudac Europskog suda Pravde, na temu „Zakonodavne evolucije vezane za obitelj“. Zanimljivim izlaganjima obratili su se i dr. Anne Julie Kerhuel ispred Državnog tajništva Svete Stolice, njegova visost princ Ivan od Francuske te direktorica Instituta za interkulturalni dijalog, dr. Marguerite A. Peeters. FAFCE je udruga osnovana 1997. sa statusom sudionika u Vijeću Europe. Generalno tajništvo je smješteno u Bruxellesu, a u svom je djelovanju usmjerena i na institucije Europske unije i Vijeća Europe.

Bitno.net