Poruka Svetog Oca mladima u pripremi za 34. Svjetski dan mladih, koji će se slaviti u Panami, usredotočuje se na temu: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1, 38). Porukom, objavljenom na spomen Prikazanja Blažene Djevice Marije, zaključuje se ciklus od tri marijanske poruke posvećene mladima na putu između Svjetskog dana mladih 2016. i Svjetskog dana mladih 2019. godine.

Poruka Svetog Oca u pripremi za Svjetski dan mladih po prvi se puta objavljuje prvenstveno u obliku video poruke kako bi mogla doprijeti do najvećeg mogućeg broja mladih ljudi i odgovoriti na njihovu želju, izraženu tijekom nedavnog sinodskog hoda, da komuniciraju s Crkvom na načine i u oblicima koji su bliži njihovu jeziku, navodi se u priopćenju Dikasterija za obitelj, laike i život prigodom objavljivanja Papine video poruke za 34. Svjetski dan mladih.

Sveti Otac u svom obraćanju poziva sve mlade ljude svijeta – vjernike i nevjernike – i potiče ih da otkriju karakteristične vrijednosti mladalaštva. Prepoznaje njihovu spremnost da se stave u službu drugima i poziva ih da ovaj stav odjelotvore u kršćanskoj perspektivi: „Staviti se u službu bližnjemu ne znači samo biti spremni na djelovanje, nego moramo također stupiti u dijalog s Bogom, u stavu slušanja, kao što je to učinila Marija. Ona je slušala ono što joj je govorio anđeo, a zatim je odgovorila“, kaže Sve „Staviti se u službu bližnjemu ne znači samo biti spremni na djelovanje, nego moramo također stupiti u dijalog s Bogom, u stavu slušanja, kao što je to učinila Marija. Ona je slušala ono što joj je govorio anđeo, a zatim je odgovorila“ ti Otac u svojoj poruci.

Ova video poruka služi kao sredstvo duhovne priprave za nadolazeći Svjetski dan mladih u Panami 2019. i kao nadahnuće za pastoral mladih diljem svijeta. Sljedeći Svjetski dan mladih održat će se od 22. do 27. siječnja u Panami. Papina poruka mladima u prijevodu na različitim jezicima objavljena je na službenoj vatikanskoj mrežnoj stranici vatican.va.

IKA | Bitno.net