Papa Benedikt XVI. moli

Da žrtve prirodnih nedaća imaju duhovnu i materijalnu potporu za obnovu vlastita života – opća je molitvena nakana Svetoga Oca za mjesec siječanj. Papa dakle želi da se moli za duhovnu i materijalnu potporu nastradalima.

Govoreći o Papinoj molitvenoj nakani u razgovoru za radijsku postaju Radio Vatikan Paolo Beccegato, odgovoran za međunarodni odjel Talijanskog karitasa, rekao je da četrdesetogodišnje iskustvo Caritasa potvrđuje potrebu humanitarne pomoći u prirodnim nedaćama, ne samo materijalne nego i za duhovnu obnovu osoba – istaknuo je Beccegato.

Na primjedbu o nepredvidivosti snage prirode, rekao je da je zabrinjavajuća snaga prirode. Poznato je da se klimatske promjene i općenito ekstremne meteorološke pojave očituju sve većom žestinom te da su u središtu svjetskog promišljanja, stoga se Sveti Otac s pravom usredotočuje na duhovnu i materijalnu potporu nastradalima. Papa je prvi snažno progovorio o suši na Afričkom rogu i tako pokrenuo cijeli svijet, a sada želi novu godinu otvoriti proroštvom koje valja pozorno slušati da bi se predvidjele slične situacije – zaključio je Paolo Beccegato. (rv/bitno.net)