Papa Franjo svoju svibanjsku molitvenu nakanu posvećuje crkvenim pokretima i skupinama za koje kaže da su „dar” i „blago” u Crkvi.

U svojoj video-poruci, koju svaki mjesec objavljuje Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo kaže: „Ovi pokreti obnavljaju Crkvu svojom sposobnošću za dijalog u službi njezinog evangelizacijskog poslanja”. Napominje također da svaka skupina ima svoju jedinstvenu karizmu koja im omogućuje da pokažu i ljepotu i novost evanđeoskog navještaja.

Svaka je karizma drugačija, objašnjava, zahvaljujući kreativnosti koja obilježava različite skupine i pokrete. Iako se čini da govore različitim jezicima, razumijevajući sami sebe, oni se mogu razumjeti.

Istodobno, Papa ih upozorava da izbjegnu iskušenje zatvaranja u sebe, pozivajući ih da nastave raditi „u službi biskupa i župa”.

Papa Franjo ih potiče da „uvijek budu u pokretu, odgovarajući na poticaj Duha Svetoga na izazove u današnjem svijetu”, dok ostaju „u skladu s Crkvom, jer je sklad dar Duha Svetoga”.

Sveti Otac završava svoju poruku molitvom „da crkveni pokreti i skupine svakodnevno iznova otkrivaju svoje poslanje, evangelizacijsko poslanje, te da vlastite karizme stave u službu potreba svijeta”, prenosi Vatican News.