Molitvena nakana pape Franje za veljaču posvećena je Bogu posvećenim ženama i redovnicama, kojima zahvaljuje za njihovo poslanje i hrabrost te moli kako bi nastavile pronalaziti rješenja za izazove našega vremena.

Što je Crkva bez Bogu posvećenih žena i redovnica? Bez njih, ne može se razumjeti Crkvu, ističe Papa u videoporuci putem svjetske molitvene mreže. Potiče ih na razlučivanje i biranje onoga što je dobro za njihovo poslanje u suočavanju s izazovima današnjeg svijeta te ih poziva da nastave raditi i djelovati sa siromašnima, marginaliziranima, a posebno sa žrtvama trgovine ljudima.

Sveti Otac moli da Bogu posvećene žene i redovnice pokažu ljepotu Božje ljubavi i suosjećanja djelujući kao katehete, teologinje i duhovne pratiteljice. Spominje se i nekih teškoća u poslanju Bogu posvećenih žena i redovnica: “Pozivam ih na borbu kada se, u nekim slučajevima prema njima postupa nepravedno, čak i unutar Crkve; kada se njihova služba, koja je tako velika, svede na robovanje”. Potiče Bogu posvećene žene i redovnice neka se ne obeshrabre, a da Božju dobrotu svjedoče kroz apostolska djela koja provode, a prije svega svjedočanstvom posvećenosti.

Papina svjetska molitvena mreža okuplja više od 22 milijuna katolika u 89 zemalja. Papin video snima se na španjolskom jeziku s titlovima na različitim jezicima.