Papin Harley i kožna jakna postigli rekordnu cijenu na dražbi u Parizu

Sveti Otac prihod od gotovo 300.000 eura namijenio je obnovi doma za beskućnike u Rimu

Foto: Vatican Radio

Harley-Davidson pape Franje prodan je 6. veljače na dražbi kuće Bonhams za 241.500 eura (oko 1.84 milijuna kuna) javlja IKA. Time je drastično nadmašena početna cijena motocikla modela Dyna Super Glide s Papinim potpisom od 12.000 eura.

Na dražbi u Parizu okupile su se stotine kupaca i gledatelja koji su tu rekordnu prodaju pozdravili gromoglasnim pljeskom. Nadmetanje je bilo vrlo žestoko i trajalo je punih šest minuta, a motor je prodan privatnom kupcu iz Europe koji je sudjelovao telefonski.

Rekordnu cijenu postigla je i motociklistička kožna jakna s Papinim potpisom, koja je od početnih 1500 eura dosegla čak 57.500 eura (više od 430.000 kuna). Prihod od prodaje papa Franjo namijenio je obnovi doma Rimskoga Caritasa za beskućnike Don Luigi Di Liegro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motocikl i jaknu papi Franji uručio je Willie Davidson, unuk suosnivača Harley-Davidsona na 110. obljetnicu te glasovite američke tvrtke, u lipnju protekle godine.


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 8. veljače 2014.

Možda vam se svidi