Na kraju mise na Trgu sv. Petra na Cvjetnicu 2. travnja papa Franjo je izmolio sa sudionicima misnoga slavlja okupljenim na Trgu molitvu Anđeo Gospodnji. Prije molitve Angelusa Papa je održao kratki nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Draga braćo i sestre!

Pozdravljam sve vas, Rimljane i hodočasnike, osobito one koji su došli izdaleka. Zahvaljujem vam na vašem sudjelovanju kao i na vašim molitvama, koje ste intenzivirali posljednjih dana. Uistinu vam hvala!

Poseban blagoslov upućujem Karavani mira koja je ovih dana krenula iz Italije prema Ukrajini, koju je zajedno priredilo više udruga: Papa Ivan XXIII., FOCSIV, Pro Civitate Christiana, Pax Christi i druge. Osim osnovnih potrepština, nose blizinu talijanskog naroda s mučeničkim ukrajinskim narodom i danas nude maslinove grančice, simbol Kristova mira. Pridružimo se toj gesti molitvom koja će biti intenzivnija u danima Velikog tjedna.

Braćo i sestre, ovim slavljem ušli smo u Veliki tjedan. Pozivam vas da ga živite onako kako nas uči tradicija svetog vjernog Božjeg naroda, to jest prateći Gospodina Isusa vjerom i ljubavlju. Učimo od naše Majke, Djevice Marije: ona je slijedila svoga Sina blizinom srca, bila je jedna duša s njim i, premda nije razumjela, zajedno s njim se potpuno prepustila volji Boga Oca. Neka nam Majka Božja pomogne biti blizu Isusu prisutnom u onima koji pate, u odbačenima i napuštenima. Neka nas Majka Božja vodi za ruku Isusu prisutnom u tim osobama.

Svima želim dobar hod ususret Uskrsu!