Kler

Tijekom jučerašnjeg tradicionalnog korizmenog susreta s rimskim klerom u Vatikanu, nakon lectio divina o poslanici Efežanima (4, 1-16), papa Benedikt XVI. je uručio svećenicima Rima tekst naslovljen „Od Boga izabran za ljude“, objavio je portal katoličkog dnevnika Avvenire.

U predgovoru teksta koga je napisao vikar za grad Rim kardinal Agostino Vallini, radi se o „pravilu života shvaćenom više kao idealu nego zbirci propisa. Još bolje duhovnom vodiču, vodiču za dobrobit nas svećenika“.

„Plod Svećeničke godine 2010., podržan i obogaćen posvetom Svetog Oca, stoji u priopćenju Rimskog vikarijata, tekst je nastao na Prezbiterskom biskupijskom vijeću i želi biti sredstvo koje se nadahnjuje na izvorima Svetog pisma i bogatstvu Učiteljstva, kao i na teološko duhovnim razmišljanjima o ministerijalnom svećeništvu i svjedočanstvu života mnogih svetih rimskih svećenika. Ponuđen je svim rimskim svećenicima da bi rasli u radosti zajedničkog poziva i jedinstva svećeništva“.

Papa Benedikt XVI. je preporučio svećenicima „krepost poniznosti“, kao i kreposti „blagosti i darežljivosti“, posebno naglašavajući da „nedostatak poniznosti uništava jedinstvo Crkve“.

Marijo Udina | Bitno.net