Papa primio u audijenciju predsjednika Benina

Papa

Papa je Benedikt XVI. 19. studenog u Vatikanu primio beninskoga predsjednika Thomasa Bonija Yayija, koji se potom susreo s državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertoneom. Tom je prigodom bio nazočan i msgr. Ettore Balestrero, dotajnik za odnose s državama.

Tijekom srdačnih razgovora – kako je istaknuto u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice – izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između Svete Stolice i Benina. Sugovornici su se pritom posebno prisjetili prošlogodišnjega apostolskog putovanja Svetoga Oca u tu zemlju, kao i pozitivnoga prinosa Katoličke crkve razvoju zemlje. Govorilo se i o vrijednosti lokalnih kultura u Africi, te o važnosti Crkve u odgoju za mir i pomirenje. Na kraju su razmotreni neki od regionalnih izazova pred kojima se nalazi afrički kontinent, a koje beninski Predsjednik prati i kao predsjednik Afričke unije – istaknuto je u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice. (rv/bitno.net)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: www.asianews.it


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 20. studenoga 2012.

Možda vam se svidi