Sveti je Otac u četvrtak 11. travnja primio u audijenciju članove Papinske zaklade (Papal Foundation) koje na hodočašću u Rim predvodi kardinal Wuerl. U ovim danima kada sam započeo svoju službu Rimskoga biskupa i Pastira Opće crkve vrlo cijenim vaše sjećanje u molitvama – rekao je Sveti Otac a potom je istaknuo zasluge zaklade.

U proteklih 25 godina od ustanovljenja zaklade, vi ste i vaši članovi pomogli Petrovu nasljedniku podupirući apostolska i karitativna djela koja su posebno bliska njegovu srcu. Proteklih ste godina znakovito pridonijeli rastu mnogih partikularnih crkvi u zemljama u razvoju podupirući, među ostalim, i trajnu izobrazbu klera i redovnika, pružajući pomoć, liječničku potporu i njegu siromašnima i potrebitima, te stvarajući prigodu za potrebnu formaciju i rad – istaknuo je papa Franjo.

Vrlo sam vam zahvalan na svemu. U svijetu su velike potrebe Božjega naroda, a vaši napori da se unaprijedi poslanje Crkve pomažu u borbi protiv mnogih oblika materijalnoga i duhovnog siromaštva ljudske obitelji, pridonoseći rastu bratstva i mira. Pedeseta obljetnica enciklike Mir na zemlji, blaženoga Ivana XXIII., koju upravo danas slavimo, neka bude trajan poticaj u promicanju pomirbe i mira na svim razinama.

Tijekom vazmenoga vremena, kada nas Crkva poziva da Bogu zahvalimo na njegovu milosrđu i za novi život koji smo primili od uskrsnuloga Isusa, molim se da možete iskusiti radost koja se rađa iz zahvalnosti za mnoge Gospodinove darove, i da mu možete služiti u posljednjoj svojoj braći i sestrama – kazao je Papa.

Djelo zaklade je iznad svega duhovna solidarnost s Petrovim nasljednikom. Molim vas dakle da molite za moju službu, za potrebe Crkve i posebice da se srca i pameti obrate ljepoti, dobroti i istini Evanđelja. Srdačno povjeravam vas i vaše obitelji zagovoru Marije, Majke Crkve, i od srca udjeljujem Apostolski blagoslov, kao zalog radosti i mira u uskrslom Gospodinu – zaključio je papa Franjo. (rv/bitno.net)