Twitter

Papa Benedikt XVI. poslao je svoj prvi tweet na latinskom jeziku. Tema poruke je aktualni ekumenizam. U prosincu je Papa počeo tweetati i to na osam jezika. U nedjelju 20. siječnja dodan je i Ciceronov jezik, odnosno jezik Crkve – latinski. “Unitati christifidelium integre studentes quid iubet Dominus? Orare semper, iustitiam factitare, amare probitatem, humiles Secum ambulare”, bile su Papine prve latinske riječi na Twitteru.

Istodobno su poruke poslane i na drugim jezicima, ali zbog ograničenja od 140 znakova po jednoj poruci prijevodi se ponešto razlikuju od originala na latinskom. Tekst poruke u slobodnom prijevodu glasi: “Što Bog žali da činimo za jedinstvo kršćana? Da uvijek molimo, da se za pravednost zalažemo, da čestitost volimo i da s Bogom u poniznosti hodimo.”

Ranije najavljeni Papin latinski Twitter račun (@Pontifex_ln) u nedjelju u podne imao je već 5140 primatelja. Papine poruke na svim jezicima trenutačno prati više od 2,5 milijuna korisnika Twittera. U svojim kratkim porukama Benedikt XVI. primateljima prenosi temeljne crkvene istine. (ika/bitno.net)