Papa Franjo se obraća mladićima i djevojkama koji sudjeluju na prvom Globalnom susretu o turizmu mladih, koji se održava od 27. lipnja do 3. srpnja u Sorrentu, te ih potiče da dobro iskoriste vrijeme praznika.

Svoje misli Papa upućuje onima koji su još učenici, za koje se turizam podudara s vremenom školskih praznika. Iskustva koja se mogu doživjeti u tom razdoblju ostat će vam u sjećanju – ističe Sveti Otac te dodaje – Osim razonode i odmora, znam da neki od vas to vrijeme rabe i za dobrovoljno pružanje pomoći u inicijativama solidarnosti; drugi se posvećuju malim poslovima kako bi pomogli svojoj obitelji ili kako bi se uzdržavali tijekom školovanja; drugi si pak odvajaju dane tišine i molitve kako bi bili s Bogom i primili svjetlost na svojem putu. U svakom slučaju, potičem vas da vrijeme koje imate na raspolaganju iskoristite dobro i odgovorno; tako se odrasta i priprema za preuzimanje zahtjevnijih zadaća.

Poruku Papa završava želeći mladima da budu vjesnici nade i ponovnog rođenja za budućnost.

Više je od 130 mladih, u dobi između 12 i 18 godina, koji su se iz 60 zemalja svijeta okupili u malom talijanskom gradiću Sorrentu, na prvom susretu te vrste, u organizaciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koji se održava u Italiji u suradnji s talijanskim Ministarstvom turizma i Nacionalnom turističkom agencijom (ENIT). Mladi će razgovarati s čelnicima tog sektora, među kojima s političarima i ključnim osobama iz svijeta sporta, gastronomije, zabave i inovacija.

„To će pomoći u izgradnji trajnoga nasljeđa pružajući mladima vještine i znanja koji su im potrebni kako bi preoblikovali turizam ne samo u svojim zajednicama, nego posvuda“ – istaknuo je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili.