Papa Franjo u četvrtak se sastao s novim veleposlanicima pri Svetoj Stolici iz Kirgistana, Antigve i Barbude, Luksemburga i Bocvane. Prilikom audijencije novim je zaposlenicima Papa poručio da je izvor svjetske financijske krize zapravo duboka ljudska kriza.

“Čovjek je sveden na jednu jedinu potrebu – potrošnju, a što je još gore, i samo se ljudsko biće smatra potrošačkom robom koju se može iskoristiti i baciti”, poručio je papa Franjo. “Štovanje ‘zlatnog teleta’ sada se pretvorilo u kult novca i diktaturu ekonomije koja nema nikakvo humano lice niti istinski ljudski cilj. S druge strane, solidarnost, koja je bogatstvo siromašnih, smatra se kontraproduktivnom, suprotnom financijskoj i ekonomskoj logici”, dodao je Papa, izrazivši žaljenje zbog sve većih razlika između najbogatijih i najsiromašnijih.

“Novac nam treba služiti, a ne upravljati nama”, poručio je papa Franjo te naglasio da je njegova dužnost kao pape podsjetiti bogate da siromašnima moraju pomagati, poštovati ih i pružati im potporu.

Bitno.net