Papa Franjo krstio je jučer, na blagdan Krštenja Gospodinova, 26 djece za vrijeme mise u Sikstinskoj kapeli, nastavivši tako s ovim tradicionalnim običajem njegovih prethodnika, Benedikta XVI. i Ivana Pavla II.

Vi roditelji danas donosite svoju djecu na krštenje kako bi primila vjeru. Na taj se način vjera prenosi s jednog naraštaja na drugi, poput lanca duž vremena – rekao je Papa u kratkoj homiliji.

Roditeljima je kazao da će njihova djeca jednoga dana stajati na njihovom mjestu s vlastitim bebama i za njih tražiti istu stvar: vjeru koja nam se daruje u krštenju; vjeru koju Duh Sveti danas unosi u srce, dušu i život. Vi ste zatražili vjeru. Kad vam Crkva pruži upaljenu svijeću, reći će vam da očuvate vjeru u ovoj djeci – ustvrdio je Sveti Otac, ističući: nemojte zaboraviti da je vjera najveća baština koju svojoj djeci možete predati; pazite da se ne izgubi, potičite ju da raste i ostavite im ju kao baštinu.

Roditeljima je poželio da budu sposobni odgojiti svoju djecu u vjeri i da najveće nasljedstvo koje ona od njih prime bude upravo vjera. Na koncu je potaknuo na molitvu za novokrštenike, koji su pozvani na posinstvo po Isus Kristu, kao i za roditelje, kumove i kume te sve krštenike.

Radio Vatikan | Bitno.net