Nikad vas neće iznevjeriti prijateljstvo s Isusom– rekao je Papa predstavnicima mladih Katoličke akcije u Italiji s kojima je tijekom audijencije u Vatikanu razmijenio Božićne čestitke. Papa je pozvao mlade da svojim vršnjacima govore o ljepoti evanđelja, a potaknuo ih da se velikodušno zauzimaju za manje sretnu djecu.

Papa Benedikt XVI., blagoslosljiva

U govoru mladima Sveti se Otac osvrnuo na ovogodišnju temu Katoličke akcije ‘Ustani, zove te’ da s njima podijeli promišljanje o ljepoti prijateljstva s Gospodinom. Isusov poziv Bartimeju da ustane – kako je rekao – može podsjećati na poziv roditelja koji svako jutro zovu djecu da idu u školu. Katkada nije baš lako slušati i odgovoriti – priznao je Sveti Otac dodajući:

Ne velim vam da budete spremni, nego da shvatite da je u toj svagdanjoj riječi sadržan poziv nekoga drugog koji vas voli, u njoj je Božji poziv na život, da budete kršćanska mladež, da započinjete dan koji vam On dariva za susret s mnogim prijateljima, kao što ste vi, da učite, da činite dobro i da kažete Isusu: hvala ti za sve što mi daješ – objasnio je Benedikt XVI.

Ujutro, kad ustajete – dodao je Papa – sjetite se u molitvi velikog prijatelja Isusa koji prati mlade na njihovu životnom putu. Nadam se da to činite svaki dan – rekao je Papa pozvavši mlade da budu pozorni na veliki dar života, da ga cijene te da od Gospodina traže radostan život za svakog mladića i djevojku u svijetu. Dragi mladići i djevojke Katoličke akcije, velikodušno odgovorite Gospodinu koji vas zove u svoje prijateljstvo, nikad vas neće razočarati. Može vas pozivati da nekoj osobi budete dar ljubavi radi osnivanja obitelji, ili da svoj život darujete Njemu i drugima, poput svećenika, redovnika, misionara i misionarki – rekao je Sveti Otac.

Papa je potaknuo mlade da se zauzimaju za svoje potrebitije vršnjake. Budite uvijek spremni pomoći potrebnima. Činite kao što čini Isus koji nikoga ne ostavlja sama s njegovim problemima, nego ga uvijek prihvaća, s njim dijeli njegove teškoće, pomaže mu i dariva snagu i Božji mir – istaknuo je Benedikt XVI. moleći mlade da očituju ljepotu molitve i slušanja evanđelja i da svojim vršnjacima prenesu Gospodinov poziv da i oni budu njegovi prijatelji. Na kraju govora Papa se mladima obratio posebnom željom za Božić: kad stavljate jaslice, zamislite da govorite Isusu: dođi u moj život i ja ću te uvijek slušati – zaključio je Benedikt XVI. (rv/bitno.net)