Papa Franjo

Papa Franjo je danas na svetkovinu Isusovog krštenja na Jordanu u Sikstinskoj kapeli podijelio po prvi puta javno djeci sakrament krštenja, izvijestila je IKA.

Kako prenosi agencija, papa Franjo je tijekom obreda krštenja u Sikstinskoj kapeli savjetovao roditeljima, uglavnom vatikanskim zaposlenicima, da nahrane djecu koja su glavni protagonisti te svečanosti.

“Danas pjeva zbor, ali najljepši zbor je zbor djece koja prave žamor”, rekao je Papa roditeljima.

– Starokršćanski teolozi tvrde da je krštenjem Isus blagoslovio sve vode kako bi imale snagu krštenja. Prije uzašašća na nebo Isus je naredio apostolima da idu po svem svijetu krstiti ljude. Od onda se to prenosi od oca na djecu kao bezprekidni lanac. Ova djeca danas su posljednji prsten tog lanca, lanca vjere – rekao je Sveti Otac, primjetivši kako roditelji moraju prenositi vjeru, jer to je najljepša baština.
Na kraju je pozdravio roditelje koji se spremaju krstiti djecu, izrazivši nadu da će im to pomoći da otkriju ljepotu vjere te se vratiti obnovljeni sakramentima u zajednicu, koja se umnožava i obogaćuje i njihovom djecom.

Poljski katolički mediji su prenijeli i kako je među krštenom djecom bila i 7 mjeseci stara djevojčica Giulia čiji roditelji nisu u crkvenom, nego samo u civilnom braku. Roditelji Ivan Scardia i Nicoletta Franco, kako su objavili mediji, vojna su lica i tijekom nedavne opće audijencije zamolili su Papu da im krsti dijete. On im je odgovorio da kontaktiraju njegove suradnike, što su oni to odmah i napravili. Nedugo prije današnjeg krštenja, roditelje su kontaktirali iz Vatikana i pozvali ih u Sikstinsku kapelu. Kako tvrde mediji u Poljskoj, ovo je prvi put da su na ovom obredu krštenju djece u Sikstinskoj kapeli bili roditelji koji nisu u crkvenom braku.

IKA, G. An. | Bitno.net