Vjera se prima nevino i otvorenog srca, poput djece, poručio je to papa Franjo u homiliji na misi na blagdan Krštenja Gospodinova tijekom koje je podijelio krštenje 16-ero djece, objavio je Vatican News.

Misa i krštenje su održani u Sikstinskoj kapeli na blagdan Krštenja Gospodinova kojim završava božićno vrijeme liturgijske godine.

“Ovdje smo radi krštenja, kako bi vaša djeca primila dar vjere… Oni će dobiti najljepši dar: dar vjere, dar Gospodnji”, rekao je Papa u svom kratkom spontanom obraćanju sudionicima slavlja krštenja 16-ero djece, od kojih je dvoje blizanaca.

Papa je istaknuo kako su ta djeca svjedoci kako primiti vjeru „s nevinošću, otvorena srca“. Obraćajući se roditeljima i kumovima i kumama Sveti je Otac rekao: „Nadam se da će vaš život biti od pomoći ovoj djeci; da ćete ih pomagati u njihovu rastu i pratiti ih u njihovom rastu, jer to je način kako pomoći da vjera raste u njima. Veliko vam hvala za vaše svjedočanstvo, što ste ih doveli ovamo da prime vjeru.“

Razmišljajući o svjetlu svijeće, papa Franjo je potaknuo prisutne obitelji da čuvaju taj značajan simbol: „U teškim vremenima ponesite ovu svijeću kući. Pogledajte je u teškim vremenima. Ova nas svijeća vraća našim kršćanskim korijenima: nikada je ne smijemo ugasiti u našim srcima“

Na kraju slavlja, Sveti Otac, još jednom zahvalivši roditeljima što su djeci pružili priliku primiti krštenje, potaknuo ih je da se potrude da djeca upamte datum svog krštenja, kao što znaju kad im je rođendana: „Neka znaju datum svog krštenja, To je datum rođenja. Datum rođenja je kao rođendan. U krštenju sam postao kršćanin/kršćanka. Naučite djecu da ga slave svake godine“.

S Papom su na misi koncelebrirali kardinali Konrad Krajewski i Fernando Vérgez Alzaga.