Bazilika sv. Petra, glavna crkva cijelog katoličanstva, mjesto je ukopa brojnih papa, uključujući one nedavne poput sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. No, jednom kad umre, papa Franjo neće biti među njima.

U razgovoru za meksičku mrežu N+, Sveti je Otac potvrdio kako je za njega već spremno grobno mjesto u bazilici svete Marije Velike, jednoj od četiri velike bazilike u Rimu. Time će postati prvi papa u više od 350 godina čiji će ostaci biti položeni u tu crkvu.

“Kao što sam obećao Djevici, mjesto je već pripremljeno i želim biti pokopan u Svetoj Mariji Velikoj. Da, jer ona je moja velika pobožnost. Iznimna. Uvijek odlazim tamo. Uvijek bih nedjeljom ujutro neko vrijeme provodio tamo. Postoji snažna povezanost”, poručio je.

U bazilici je do sada pokopano šest poglavara Katoličke Crkve, a posljednji među njima je Klement IX. koji je kao nasljednik sv. Petra Crkvom upravljao od 1667. do 1669.

Inače, u intervjuu za N+, Sveti je Otac također otkrio kako u suradnji s vatikanskim ceremonijarom radi na pojednostavljenju pogrebnih obreda za rimskog papu, kakvi su korišteni za njegove prethodnike.

Također, najavio je i moguća skora putovanja u Polineziju, Belgiju te Argentinu, što bi bio prvi posjet rodnoj zemlji otkako je 2013. preuzeo papinsku službu.