Foto: Catholic Church of England and Wales @flickr.com

Kao što je ranije najavljeno, papa Franjo imenovao je nove članove Povjerenstva za zaštitu maloljetnika, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Za članove povjerenstva izabrane su osobe iz svih dijelova svijeta, kako bi se omogućilo široku zastupljenost različitih situacija i kultura. Povjerenstvo je interdisciplinarno te uključuje stručnjake na području psihologije, psihijatrije, morala, teologije, prava, pedagogije, društvenih znanosti i druge. U povjerenstvu je osam žena, od koje su dvije redovnice te devet muškaraca, od kojih su pet svećenici. Kao članovi su imenovane i dvije žrtve spolnoga zlostavljanja, koji su sada zauzeti u zaštiti i promicanju prava zlostavljanih.

Za predsjednika je izabran bostonski nadbiskup kardinal Sean O’Malley, OFMCap., a za tajnika mons. Robert Oliver iz SAD-a. Članovi povjerenstva su o. Luis Manuel ALI Herrera (Kolumbija), dr. Catherine Bonnet (Francuska), Marie Collins (Irska), dr. Gabriel Dy-Liacco(Filipini), prof. Sheila Barunica Hollins (Engleska), Bill Kilgallon (Novi Zeland), s. Kayula Gertrude Lesa, (Zambija), s. Hermenegild Makoro, CPS, (Južnoafrička Republika), Kathleen McCormack, AM, (Australija), dr. Claudio Papale (Italija), Peter Saunders (Engleska), Hanna Suchocka (Poljska), dr. Krysten Winter-Green (SAD), o. dr. Humberto Miguel Yanez, DI, (Argentina) te o. dr. Hans Zollner, DI, (Njemačka)

Naredna plenarna sjednica Povjerenstva održat će se, kao što je ranije najavljeno, u Vatikanu od 6. do 8. veljače 2015.

Ekskluzivni razgovor našeg portala s Hansom Zollnerom, jednim od najvažnijih članova Povjerenstva, možete pročitati OVDJE.

IKA | Bitno.net