Život mora biti uvijek zaštićen već od onda od kada je u majčinoj utrobi, priznavajući ga kao Božji dar i jamstvo budućnosti čovječanstva, napisao je papa Franjo u poruci koju je uputio u povodu Nacionalnog tjedna obitelji koji je započeo u Brazilu, javlja Vecernji.hr. Papa se obraća brazilskim obiteljima i naglašava kako još u njegovu srcu pohranjuje radosti koje je primio tijekom boravka u Brazilu na Svjetskom danu mladih koncem srpnja.

Papa Franjo ohrabruje roditelje u časnoj i zahtjevnoj misiji koju čine kao prvi Božji suradnici u temeljnom djelovanju postojanja i jamčenja dobre budućnosti.

– Zbog toga je važno da roditelji gaje vjeru u obiteljima, da prate sazrijevanje vjere djece – poručuje papa Franjo i naglašava kako su roditelji pozvani prenositi riječima i djelima temeljnu istinu o ljudskome životu i ljubavi.

– Posebno pred kulturom odbacivanja, koja relativizira vrijednost ljudskog života, roditelji su pozvani prenositi svojoj djeci spoznaju kako život mora biti uvijek branjen, od kada se nalazi u majčinoj utrobi, priznavajući ga kao Božji dar i jamstvo budućnosti čovječanstva, ali i u brizi za starije, posebno djedove koji su živa memorija jednog naroda i prenose mudrost života – poručio je papa Franjo.

Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]