Svečanost će prenositi, kao i obično u posljednje vrijeme, televizija i razne internetske mreže. Misno slavlje bit će s nakanom da Bog pokaže svoje milosrđe prema onima koji trpe zbog koronavirusa. Ondašnji generalni vikar Rimske biskupije kardinal Camillo Ruini, nakon što je sv. Ivan Pavao II. 1993. proglasio poljsku redovnicu Faustinu Kowalsku blaženom, godine 1995. odredio je da crkva Duha Svetoga bude središte duhovnosti Božjeg milosrđa.

Prilikom proglašenja svetom Faustine Kowalske 2000. papa Ivan Pavao II. je rekao: „Krist te izabrao da cijelom svijetu naviještaš njegovo nedokučivo milosrđe“. Sv. Faustina Kowalska rođena je Glagowiecu 1905. kao treće dijete u siromašnoj obitelji, koja je ukupno imala desetero djece. S 15 godina odlučila je ići u samostan te je primljena u kongregaciju Naše Gospe od milosrđa, gdje je imala niz Isusovih ukazanja, što je zapisivala u svom dnevniku.

Isus nam je preko nje objavio nove oblike štovanja Božjeg milosrđa: štovanje slike Milosrdnog Isusa s riječima: Isuse, uzdam se u Tebe, štovanje svetkovine Božjeg milosrđa na prvu nedjelju nakon Uskrsa, molitvu krunice Božjeg milosrđa, molitvu u sat milosrđa i širenje štovanja Božjeg milosrđa. Umrla je 1938. godine.

IKA | Bitno.net