Neposredno prije polaska na svoje deveto međunarodno pastoralno putovanje u Južnu Ameriku, papa Franjo posjetio je sedam beskućnika koji žive u okolici bazilike sv. Petra, prenosi ANSA.

Kratkom i srdačnom susretu prisustvovao je i Papin djelitelj milostinje nadbiskup Konrad Krajewski, a nakon susreta Papa je svojim prijateljima udijelio blagoslov.

Teško je nabrojati sve inicijative pape Franje kojima je pokazao svoju istinsku privrženost beskućnicima i to već na samom početku svojega pontifikata kada je, navodno, i sam noću odlazio iz Vatikana kako bi pomagao siromašnima.

Spomenimo samo nedavno hodočašće više od 150 rimskih beskućnika u Torino povodom izlaganja Torinskog platna, te izgradnju prenoćišta za beskućnike u blizini Trga sv. Petra.

Prema izjavi papinskog djelitelja milostinje, Papa je dao nalog da se novac prikupljen za siromašne ne smije ulagati ili zadržavati, već odmah usmjeriti u konkretnu pomoć.

– Pokoji put mi kaže da je moj posao najljepši – rekao je nadbiskup Krajewski, koji je po dolasku na svoju službu „Papina ministra za siromašne“, svoj službeni automobil zamijenio običnim vozilom.

M.V.|Bitno.net