Papa Franjo pozvao je 5000 izbjeglica da prisustvuju svetoj misi na Trgu sv. Petra koju će sljedeće nedjelje, 17. siječnja, slaviti kardinal Antonio Veglio, priopćila je Zaklada Migrantes.

Kako piše Yahoo News, na misi bi trebala sudjelovati grupa sastavljena od imigranata i tražitelja azila, a nakon euharistije trebali bi proći kroz Sveta vrata u bazilici sv. Petra.

Hodočasnici-useljenici ponijet će sa sobom križ napravljen od drveta brodova nasukanih na talijanskom otoku Lampedusa. Taj otok služi kao prihvatna stanica za brojne useljenike iz afričkih i bliskoistočnih država, a često se na njegove obale nasuču brodovi ili barke kojima imigranti, često u nemogućim uvjetima, pokušavaju dosegnuti europsku obalu.

Kako je priopćeno, hostije za spomenutu misu ispekla su tri zatvorenika, koji trenutačno u strogo čuvanom milanskom zatvoru služe kazne zbog ubojstva.

“Ove hostije, napravljene od strane ruku koje su ubile… nose svjedočanstvo kako čežnja da budemo spašeni Kristovom ljubavlju dira svaku osobu, a ne samo one koji služe zatvorsku kaznu”, izjavio je glasnogovornik zaklade Migrantes.

Papa Franjo na ovaj način želi obilježiti Svjetski dan selilaca i izbjeglica koji pada upravo na 17. siječnja.

U svojoj poruci za Svjetski dan selilaca i izbjeglica Papa je napisao: “Prihvatiti druge znači prihvatiti Boga. Selioci i izbjeglice nas stavljaju pred izazov. Odgovor evanđelja milosrđa.”

Sveti Otac također je upozorio da nas ravnodušnost i šutnja pred tragedijama gubitka ljudskih života čini suodgovornima i podsjetio da su selioci naša braća i sestre u potrazi za boljim životom.

Tino Krvavica | Bitno.net