Prije napuštanja rimske bolnice Gemelli, papa Franjo je u utorak posjetio djecu na odjelu za onkologiju, piše CNA.

Tiskovni ured s javnošću je podijelio fotografije na kojima Papa korača bolničkim hodnikom i na kojima blagoslivlja djecu koja se nalaze na liječenju.

Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS/PIXSELL

Papa Franjo hospitaliziran je 4. srpnja i podvrgnut operaciji debelog crijeva.

12. srpnja Vatikan je potvrdio da će 84-godišnji Papa “još nekoliko dana” ostati u bolnici prije otpusta, “kako bi se optimiziralo medicinsku i rehabilitacijsku terapiju”.

Dok je boravio u bolnici, papa Franjo nalazio se u posebnom krilu rezerviranom za hitne medicinske intervencije za pape, u istoj sobi gdje se višekratno oporavljao i sv. Ivan Pavao II.

Za oporavka u bolnici, Papa je s mladim pacijentima s obližnjeg odjela za pedijatrijsku onkologiju i dječju neurokirurgiju razmjenjivao poruke ohrabrenja i privrženosti.

Foto: VATICAN MEDIA/REUTERS/PIXSELL

Mladi, od raka oboljeli pacijenti pridružili su se papi Franji dok je čitao nedjeljni Angelus sa svojeg balkona 11. srpnja, u prvom javnom nastupu nakon operacije.

“Među mnogim pacijentima koje je Papa susreo ovih dana, posebne misli posvetio je onima koji su prikovani za krevet i ne mogu se vratiti kući, neka žive ovo vrijeme kao priliku, čak i ako je ga obilježava bol, za otvaranje sebe samih, s nježnošću, svojoj bolesnoj braći i sestrama u susjednom krevetu, s kojima dijele istu ljudsku krhkost”, rekao je vatikanski glasnogovornik 13. srpnja.