INTERVJU S NOVINARIMA

Papa Franjo tijekom leta iz Fatime otkrio što piše u izvješću komisije za Međugorje i istaknuo: Moje su sumnje u kasnija ukazanja još veće

“Za prva ukazanja koja su se dogodila djeci (iz 1981., op.a.), izvještaj kaže kako se ona i dalje trebaju proučavati”, poručio je Papa, dodavši kako u izvještaju postoje sumnje u “pretpostavljena sadašnja ukazanja”.

papa franjo o međugorju avion fatima papa izrazio sumnju u ukazanja izvješće komisije o međugorju

Papa Franjo je tijekom povratka iz Fatime, gdje je sudjelovao na 100. obljetnici ukazanja Gospe malim fatimskim pastirima, okupljenim novinarima u avionu progovorio o ukazanjima u Međugorju istaknuvši kako se prvotna viđenja otprije 30 godine i dalje trebaju proučavati, izrazivši pritom sumnju u autentičnost navodnih ukazanja koja su se događala nakon toga.

Kako javlja Catholic News Agency, Papa se tijekom leta referirao na izvještaj posebne komisije koja proučava međugorska pitanja, na čelu s kardinalom Camillom Ruinijem.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju CNA, papa Franjo pohvalio je izvještaj komisije rekavši kako postoje tri glavne točke koje se iz njega mogu izvući. Prva se tiče važnosti proučavanja prvih ukazanja iz 1981. kao zasebnog identiteta. Druga se tiče sumnje u kasnija ukazanja te važnosti razlikovanja između te dvije skupine. Dok je treća vezana uz pastoralnu i duhovnu dimenziju Međugorja.

“Za prva ukazanja koja su se dogodila djeci (iz 1981., op.a.), izvještaj kaže kako se ona i dalje trebaju proučavati”, poručio je Papa, dodavši kako u izvještaju postoje sumnje u “pretpostavljena sadašnja ukazanja”.

Slično piše i medijska kuća Američke biskupske konferencije, Catholic News Service, prenoseći riječi Svetog Oca koji je ustvrdio kako su njegove sumnje još i veće nego one izražene u izvještaju.

“Ja preferiram našu Gospu kao majku, našu majku, a ne Gospu kao voditeljicu poštanskog ureda koja šalje poruke u određeno vrijeme.”

“To nije Isusova majka i ta navodna ukazanja nemaju veliku vrijednost. To je moje osobno mišljenje, ali je jasno. Tko misli da Gospa govori: ,Dođi jer ću sutra u ovo vrijeme dati poruku ovoj vidjelici?'”, upitao je papa Franjo, izrazivši svoje neslaganje s tim.

Unatoč njegovim osobnim sumnjama, Sveti je Otac istaknuo da se “duhovne i pastoralne stvari” u Međugorju, “ne mogu negirati”.

“Ljudi tamo idu i obraćaju se, pronalaze Boga koji mijenja njihove života. Tamo nema magije”, zaključio je Papa.

Tino Krvavica | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 14. svibnja 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi