Smatrajući da bi i beskućnici morali moći provesti opuštajući dan na plaži, papa Franjo zamolio je svog djelitelja milostinje kardinala Konrada Krajewskog za organizaciju takvih izleta, prenosi Vatican News.

Tako su protekloga tjedna beskućnici u malim skupinama onih koji dijele sobe i u domovima u kojima borave, poštujući epidemiološke mjere, autobusima krenuli na plažu u blizini Rima.

“I onaj tko živi na ulici mora smjeti na nekoliko sati zaboraviti svakodnevicu. Vikendom su plaže previše pune da bi se moglo sigurno i opušteno uživati u moru, ali u tijeku tjedna to je izvedivo”, istaknuo je u razgovoru za dnevnik „La Stampa“ poljski kardinal. Tako su on te neki od njegovih suradnika sjeli za volan minibusa i skupine od 13 do 15 beskućnika odveli na plažu i zatim u mjesnu pizzeriju, gdje su poštujući preporuke večerali pod vedrim nebom.

“Beskućnici su vrlo zahvalni na tim danima, a Papi je pak vrlo stalo da im povrati dostojanstvo”, istaknuo je kardinal Krajewski, koji je i prethodnih godina po Papinu nalogu vozio beskućnike na izlete i častio ih večerom. Najavio je i Papinu namjeru da u rujnu odlazak na plažu omogući i ženama s psihičkim problemima u pratnji sestara Majke Terezije, misionarki ljubavi.