NIJE PRVI PUT

Papa Franjo iznenadio svećenika i sve uzvanike – vjenčao pripadnika Švicarske garde i bivšu radnicu Vatikanskih muzeja

Za Papin iznenadni dolazak znali su samo mladenci, a svim ostalim uzvanicima on je bio ogromno iznenađenje, uključujući svećenika koji je koncelebrirao na vjenčanju.

Foto: Fr. Arnoldo Rodrigues

Papa Franjo ove je subote iznenadio uzvanike vjenčanja koje se održalo u malenoj kapeli unutar Vatikanskih vrtova, kada su shvatili da će vjenčanje slaviti upravo on.

Vjenčanje između Luce Schafera, člana Švicarske garde, i Letícije Vera, bivše zaposlenice Vatikanskih muzeja, održalo se u crkvi posvećenoj svetom Stjepanu Prvomučeniku, odmah pokraj bazilike svetoga Petra u Vatikanu.

Za Papin iznenadni dolazak znali su samo mladenci, a svim ostalim uzvanicima on je bio ogromno iznenađenje, uključujući svećenika koji je koncelebrirao na vjenčanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikada u svome životu ne bih pomislio da ću pronaći papu u sakristiji”, izjavio je vlč. dos Santos koji je istaknuo kako su svi bili toliko iznenađeni da su se pitali je li to uistinu papa Franjo. “Vidio sam ga kao istinskog župnog svećenika koji se brine za ovce u svojoj župi”, dodao je iznenađeni svećenik.

Prema prenošenju vatikanskih medija, Papa se u svojoj propovijedi dotaknuo tri riječi koje mogu pomoći parovima da dožive puninu braka: „započeti“, „stati“ i „nastaviti putovanje“.

Papa je već ranije slavio vjenčanja u Vatikanu. U rujnu 2014. u bazilici svetog Petra vjenčao je dvadeset parova, dok je u srpnju 2016. vjenčao jedan gluhonijemi par u kapelici u Domu svete Marte.

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 17. srpnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi