Papa Franjo imenovao je u ponedjeljak 29. lipnja mons. Marija Giordanu povjerenikom za vatikansko poduzeće Fabbrica di San Pietro, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Nakon nedavnog proglašenja motu propria “O transparentnosti, kontroli i konkurenciji u postupcima dodjele javnih ugovora Svete Stolice i Države Vatikanskoga Gradskea”, papa Franjo imenovao je 29. lipnja izvanrednim povjerenikom za poduzeće izgradnje bazilike svetoga Petra Fabbrica di San Pietro apostolskog nuncija Maria Giordanu, povjerivši mu zadaću dorade Statuta, uvođenja reda u upravi i preustroja upravnog i tehničkog ureda Tvornice. U toj osjetljivoj zadaći povjereniku će pomagati povjerenstvo, pojašnjava se u priopćenju.

Fabbrica di San Pietro (na latinskom Reverenda Fabrica Sancti Petri) je vatikansko tijelo koje upravlja svim poslovima nužnim za realizaciju građevinskih i umjetničkih pothvata na bazilici svetoga Petra u Vatikanu. Poduzeću je povjereno složeno upravljanje najvećom crkvom na svijetu i obližnjim zdanjima.