Papa Franjo: Bojim se tihih kršćana, umišljenih i onih koji gledaju samo na sebe

Papino pismo u povodu 50. obljetnice biskupije Concepcion

Papino pismo u povodu 50. obljetnice biskupije Concepcion

Foto: www.news.va

Bojim se tihih kršćana, umišljenih i onih koji gledaju samo na sebe – riječi su koje je papa Franjo napisao u pismu mons. Armandu Joseu Mariji Rossiju, biskupu Concepciona, u prigodi 50. obljetnice uspostavljanja te argentinske biskupije, koja je papi Franji posebno draga jer je kao kardinal u njoj održavao duhovne vježbe za biskupijski kler.

Znate da se bojim tihih kršćana. Na kraju postaju poput baruštine – istaknuo je papa Franjo. Potom je napomenuo da se boji i onih koji – kako je napisao – vjeruju da sve znaju, onih koji su umišljeni. Oni pak, – prema Papinim riječima – i ne primjećujući pomalo zatvaraju svoje srce za Gospodina, i na kraju su usredotočeni samo na sebe. To su kršćani koje je Sveti Otac nazvao “kršćanima sa samima sobom i za sebe”.

Susresti Isusa i doživjeti ono divno čuđenje zbog tog susreta, neizbježno vodi do toga da ga tražimo u molitvi i u čitanju Evanđelja. A sljedeći korak ne može biti ništa drugo doli navještaj jer se – kako je napisao Sveti Otac a prenosi Radio Vatikan – osjeća potreba da ga se štuje i bolje upozna. Naviještati, dakle, znači biti misionari, donositi braći Isusovo ime, njegove pouke i geste. Kršćanin napreduje, dopušta preobrazbu u učenika, i navješćuje. Stoga ne ostaje nepomičan nego izlazi iz sebe kako bi u svijetu proširio Gospodinovu riječ – istaknuo je Sveti Otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je Franjo na kraju pisma vjernike biskupije Concepcion povjerio Gospi kako bi, poput nje, i kršćani izišli iz sebe da bi se klanjali i naviještali. Budite nemirni, jer vrijedi živjeti Isusovu ljubav – napisao je na kraju Sveti Otac. (ika/Bitno.net)


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 15. kolovoza 2013.

Možda vam se svidi