Collage papa donirao

Papa Franjo donirao je dva električna skutera za starije i teže pokretne osobe paru u Rimu koji je izgubio pokretnost zbog posljedica bolesti, izvijestio je Radio Vatikan.

Kako prenosi RV, skutere je u dom starijeg rimskog bračnog para u subotu ujutro dovezao nadbiskup Konrad Krajewski, djelitelj Papine milostinje.

Riječ je o paru koji živi u predgrađu Rima. Ženi je nedavno amputirana noga zbog posljedica šećerne bolesti, a njezin suprug boluje od visokog krvnog tlaka zbog čega se teže kreće.

Par je pod skrblju organizacije Medicina Solidale, koja je planirala kupiti skuter kako bi pomogli paru, ali Papa ih je “preduhitrio”.

Lucia Ercoli, ravnateljica Medicina Solidale, izjavila je kako se članovi te udruge osjećaju ohrabreni zbog ovakvih Papinih poteza.

“Osjećamo se manje osamljeni u svojim nastojanjima, manje napušteni od institucija. Papa nam daje do znanja kako je blizu u svemu što činimo”, rekla je Ercoli dodajući kako će par s ovim skuterima biti manje ovisni o drugima i moći će se kretati bez pomoći.

Medicina Solidale neprofitna je udruga koja se bavi pomaganjem socijalno ugroženima i bolesnima. Postoji od 2003.

Bitno.net