Sveti Otac na put kreće u četvrtak, 3. studenog u 9.30 iz rimske međunarodne zračne luke Fiumicino, a u 16.45 slijeće u zračnu luku “Sakhir Air Base” u Awaliju.

U 17.30 je na programu kurtoazni posjet Njegovu Veličanstvu, bahreinskom kralju Salmanu bin Hamadu bin Isi Al Khalifi u “Sakhir Royal Palace”. Slijedi potom svečanost dobrodošlice te u 18.30 susret s predstavnicima vlasti, građanskog društva i Diplomatskog zbora u istoj palači.

Drugog dana pohoda u petak, 4. studenoga Papa će sudjelovati u 10 sati na zatvaranju skupa “Bahrain Forum for Dialogue: East and West for Human Coexistence” na Trgu Al-Fida’ u palači “Sakhir Royal Palace”. U popodnevnim satima na programu su privatni susret s velikim imamom Al-Azhara te s članovima Muslimanskog vijeća starješina (Muslim council of elders) u “Sakhir Royal Palace”, a zatim ekumenski susret i molitva za mir u katedrali Naše Gospe od Arabije s početkom u 17.45 sati.

U subotu 5. studenoga Papa će predvoditi misu u 8.30 sati na „Bahrain National Stadiumu“. U 17 sati je na programu s susret s mladima u školi Presvetog Srca u Awaliju.

Posljednjeg dana susreta, u nedjelju, 6. studenoga u 9.30 sati je molitveni susret i Angelus s biskupima, svećenicima, bogoslovima i pastoralnim djelatnicima u crkvi Presvetoga Srca glavnoga grada Bahreina Maname.

U 12.30 sati je oproštajna svečanost u zračnoj luci “Sakhir Air Base” u Awaliju. Zrakoplov kojim putuje Papa sletjet će u međunarodnu zračnu luku Fiumicino u 17 sati.