Otac i sin zajedno služili na misi

Na misi posvećenoj Gospi od Guadalupe koju je prije mjesec dana, 12. prosinca, slavio papa Franjo u bazilici svetog Petra, dogodila se nesvakidašnja situacija – otac i sin zajedno uz papu Franju i ostatak klera koračaju prema glavnom oltaru.

I premda tisuće ljudi koji su sudjelovali na euharistijskom slavlju nisu mogli primijetiti taj detalj, koji je poslužio kao decentni dodatak ljepoti služenja, do njega ne bi niti došlo da otac David Parker, svećenik i sin đakona Davida Parkera iz Green Baya u američkoj saveznoj državi Wisconsin, nije povukao “par veza” i uvjerio organizatore mise da dopuste njemu i njegovu ocu zajedničko služenje na svetoj misi.

“Bio je to jedan nadrealan trenutak, to što je moj otac bio dio mise koju je predvodio Sveti Otac. Ja sam već služio sa Svetim Ocem kao đakon na misi u svibnju prošle godine. Ali to što smo oboje imali priliku biti sa Svetim Ocem kojeg toliko volimo, nemamo riječi kojima bismo to opisali”, izjavio je mlađi David za TV agenciju Rome Reports.

Njegov otac također je bio iznimno uzbuđen zbog spomenutog događaja:

“Bilo je nevjerojatno naći se u blizini Svetog Oca i zagrliti ga prije mise, a onda mu opet biti toliko blizu tijekom mise… Blizu čovjeka kojeg volim. On nam je poput oca tako da je doista bilo prekrasno.”

Otac i sin također su imali priliku susresti se s Papom na generalnoj audijenciji. Tom prilikom Sveti Otac im je dao krunicu, blagoslovio ih te im poručio da ju mole svaki dan.

Tino Krvavica, Rome Reports | Bitno.net