U okviru komunikacijske kampanje koju promovira Odjel za migrante i izbjeglice Dikasterija za službu cjelovitog ljudskog razvoja, objavljen je Papin video na temu izgradnje budućnosti s migrantima i izbjeglicama.

U pripremi za 108. svjetski dan migranata i izbjeglica, Papa poziva na izgradnju budućnosti u kojoj nitko neće biti isključen, napose najugroženiji, uključujući migrante, izbjeglice, raseljene osobe i žrtve trgovine ljudima. Osim toga, Sveti Otac postavlja izravno pitanje: Što znači staviti najranjivije u središte?

Uz papu Franju, u videu svjedoči mlada migrantica Ana iz Venezuele, koja je zahvaljujući Crkvi s obitelji započela novi život u Ekvadoru.

Sav materijal komunikacijske kampanje nalazi se na posebnom odjeljku službene web stranice i može se slobodno preuzeti, objaviti, koristiti i dijeliti.

Na Papino pitanje kako staviti u središte najranjivije pozvani su odgovoriti svi, slanjem vlastitog priloga, kratkim videom ili fotografijom na media@migrants-refugees.va ili izravnim odgovorom na društvenim mrežama Odjela za migrante i izbjeglice.

U razdoblju koje prethodi Svjetskom danu migranata i izbjeglica, Odjel za migrante i izbjeglice prima pisana ili multimedijska svjedočanstva i fotografije mjesne Crkve i drugih katoličkih aktera koji pokazuju zajedničku predanost pastoralnoj skrbi za migrante i izbjeglice.