Dekreti priznaju čudesa po zagovoru jedne blažene časne sestre iz Švedske (bl. Marija Elizabeta Hesselblad), tri službenice Božje (talijanki Marije Celeste Crostarose, Marije od Isusa i Itale Mele) i jednog sluge Božjega (svećenika Władysława Bukowińskog).

Bl. Marija Elizabeta Hesselbald koja je uspostavila novi ogranak reda sestara sv. Brigite s ciljem brige o bolesnima. Hesselbald rođena u Švedskoj u luteranskoj obitelji, emigrirala je krajem 19. stoljeća u Sjedinjene Američke Države kako bi prehranila obitelj. U SAD-u obratila se na katoličanstvo te je ostatak života posvetila radu za jedinstvo kršćana.

Herojske se pak kreposti priznaju za 12 osoba, među kojima je bivši venecijanski patrijarh Angelo Ramazzotti, jedan indijski svećenik (Joseph Vithayathil) i dva talijanska redovnika (Giovanni Schiavo i Venanzio Maria Quadri). Među španjolskim slugama i službenicama Božjim kojima su priznate herojske kreposti su jedan biskupijski svećenik (José Maria Arizmendiarrieta) i dvije časne sestre (Maria Emilia Riquelme Zayas i Esperanza de la Cruz).

Dekreti o herojskim krepostima također se tiču jednog brata sv. Ivana od Boga iz Sjedinjenih Država koji je služio ratnim žrtvama u Vijetnamu (William Gagnon), utemeljiteljice jedne portugalske kongregacije časnih sestara (Teresa Rosa Ferdinanda de Saldanha Oliveira e Sousa), jedne poljske časne sestre (Emanuela Kalb), švicarskog laika i oca obitelji (Nicola Wolf) te talijanskog laika (Teresio Olivelli).

Talijan Teresio Olivelli nastupao je protiv fašizma i nacizma ukazujući na zlo u njima dok ga nisu uhitili i zatvorili u koncentracijski logor. Olivelli je umro u logoru Hersbruck 1945. pokušavajući zaštiti drugog zatvorenika.

Tino Krvavica, Radio Vatikan | Bitno.net