Bayern papa Franjo

U srijedu 22. listopada, prije opće audijencije, papa Franjo je primio igrače FC Bayerna iz Münchena.

– Jučer ste odigrali jako dobru utakmicu – rekao je Papa, čestitajući na pobjedi od 7:1 u Ligi prvaka protiv AS Rome.

Obraćajući se članovima bavarskog kluba, papa Franjo, i sam veliki nogometni fan i navijač argentinskog kluba San Lorenzo, istaknuo je kako je nogomet dobar za zdravlje, a zbog svoje timske dimenzije osobito koristan djeci.

Kapetan Philipp Lahm i vratar Bayerna Manuel Neuer darovali su papi Franji originalni dres kluba s natpisom “FRANZISKUS” kojega su potpisali svi igrači, dok je svaki igrač od Pape na dar dobio krunicu.

Predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge Papi je predao ček od milijun eura, kao dar gostujućeg kluba.

– Naša momčad će sljedeće godine igrati prijateljsku utakmicu, iz čijih prihoda Svetom Ocu na raspolaganje za karitativne i dobrotvorne svrhe stavljamo milijun eura. Neka papa Franjo sam odluči za što se taj novac može iskoristiti, kako bi se pomoglo ljudima u potrebi, bez obzira koje su vjere i gdje na svijetu žive –  rekao je Rummenigge. Simbolično, Papa je od predsjednika Rummeniggea na dar dobio i nogometnu loptu.

Nakon susreta, branič Bayerna David Alaba izjavio je kako je susret s papom bio “izuzetna čast”, te kako je to jedan od najboljih trenutaka u njegovom životu, dok je kapetan Lahm susret nazvao “nadahnjujućim”.

Podsjetimo kako su mnogi nogometaši, među kojima su i sadašnji igrači Bayerna Thomas Müller i Robert Lewandowski, otvoreno progovorili s ulozi i važnosti vjere u njihovim životima, a o čemu više možete pronaći NA LINKU.

Ika/Bitno.net