Kardinal

„Budućnost je zemlje u srcu mladih“, tema je 88. dana Katoličkoga sveučilišta, proslavljenoga u nedjelju, 22. travnja. I to u srcu obnovljenom Uskrsom – istaknuo je tom prigodom kardinal Angelo Scola, milanski nadbiskup u svojoj prvoj poruci koju je uputio studentima kao predsjednik Instituta Toniolo, ustanove iz koje se razvilo Katoličko sveučilište.

Prema kardinalovim riječima, nužan je snažan kulturni odgoj, odnosno odgoj koji obuhvaća veliku mjerodavnost, i koji je potaknut ići do dubine vlastitoga iskustva vjere, te postati svjestan svojih sadržaja i razloga, i sve razmatrati prema Duhu, na putu koji vodi do cijele i potpune istine – istaknuo je kardinal u poruci koju je prenijela agencija Sir.

Kardinal je potom objasnio da je kršćanska vjera bez djelā mrtva; ona se mora utjeloviti u životu. A kršćani se trebaju osjetiti odgovornima za sliku koju njeguju i prenose o Isusu – napomenuo je kardinal te dodao da to ukorjenjivanje Crkve u vremenu i prostoru zapravo odražava samo Utjelovljenje: Suvremeni čovjek više vjeruje svjedocima nego učiteljima, iskustvu nego nauku, životu i djelima nego teoriji. Svjedočanstvo je kršćanskoga života stoga prvi i nezamjenjivi oblik poslanja – istaknuo je među ostalim kardinal Angelo Scola.(rv/bitno.net)