Nakon što je prije nekoliko dana objavljen poster koji prikazuje džihadista kako se u jurećem autu zalijeće prema Trgu sv. Petra u Vatikanu, nova fotomontaža iz ISIL-ove “radionice užasa” ugledala je svjetlo dana.

Naime, grupa bliska Islamskoj državi, objavila je fotografiju koja prikazuje džihadističkog borca kako stoji iznad bezglavog tijela u narančastom odijelu, držeći u jednoj ruci nož, a u drugoj glavu pape Franje. Pored glave stoji natpis “Jorge Mario Bergoglio”.

Slična narančasta odijela imali su i Kopti koje su ISIL-ovci zaklali u Libiji. Snimka tog događaja prije nekoliko je godina obišla cijeli svijet.

Catholic Herald piše kako je Bliskoistočni institut za istraživanje medija (MEMRI) objavio da je autor fotografije Zaklada Wafa Media, propagandni odjel koji se veže uz Islamsku državu.

Članovi ISIL-a već su prijetili kako će izvršiti napad na Rim tijekom Božića. Sličan napad dogodio se u Berlinu prošle godine kada je terorist oteo kamion te se zaletio na Božićni sajam u glavnom gradu Njemačke, ubivši 11, a ranivši 56 ljudi.

Bitno.net odlučio je ne objaviti fotomontažu na svojim stranicama zbog njezina uznemiravajućeg sadržaja. Čitatelji koji žele, fotografiju mogu pogledati na ovom linku.

Molimo za našeg Papu i Crkvu.

Tino Krvavica | Bitno.net