Hildegarda iz Bingena uskoro svetica i naučiteljica Crkve

Kako Bitno.net saznaje iz izvora bliskih Vatikanu, Benedikt XVI. će u listopadu 2012. proglasiti Hildegardu iz Bingena naučiteljicom Crkve. Ova benediktinska redovnica  iz dvanaestoga stoljeća je jedna od najsvestranijih žena u povijesti Crkve, a bila je pionir na mnogim područjima znanosti u srednjemu vijeku. Osim što je bila redovnica, bila je i skladateljica, fizičarka, filozof i ekolog. Posebice je poznata po svojim vizijama i proročanstvima.

Rođena je u dobrostojećoj obitelji i kad je imala samo osam godina poslana je u samostansku školu. Tu je odlučila ostati kao redovnica, a kasnije je  postala i poglavarica.
Budući da nije službeno kanonizirana, taj obred će vjerojatno biti neposredno prije nego što je Papa proglasi naučiteljicom Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benedikt XVI je posvetio nekoliko kateheza tijekom općih audijencija ovoj redovnici, govoreći: ”služila je Crkvi u vremenu kada je ona bila pogođena grijesima laika, a i svećenika”.

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 17. prosinca 2011.

Možda vam se svidi