Raspelo iznad jednostavnog kreveta, mali noćni ormarić i drveni radni stol. Nije riječ o oglasu za povoljan studentski smještaj, već opis sobe u kojoj će odsjesti papa Franjo za vrijeme posjeta Brazilu, u povodu Svjetskog dana mladih.

Papinsko vijeće za društvene komunikacije 15. srpnja objavilo je fotografije buduće Papine sobe u kući biskupijskog obrazovnog središta „Centro Estudos do Sumare“ u kojoj je boravio i blaženi Ivan Pavao II. tijekom Drugog svjetskog susreta obitelji 1997. godine. Fotografije koje možete vidjeti na linku odražavaju Papinu jednostavnost i poniznost, osobine koje je pokazao i kao nadbiskup Buenos Airesa.

„Trudim se sačuvati onaj način ponašanja i djelovanja koji sam imao u Buenos Airesu, jer kada bih to mijenjao u ovim svojim godinama, bilo bi to smiješno…“ napisao je papa Franjo u pismu svom prijatelju Enriqueu Rodriguezu. I doista, dok je bio nadbiskup, živio je u malom stanu umjesto u nadbiskupskoj palači. Kao papa, izabrao je živjeti u Domu svete Marte, a ne u Apostolskoj palači.

Zar je ovoga puta moglo biti drugačije?

Miodrag Vojvodić | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]