Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni objavio je u ponedjeljak 20. srpnja navečer kako je papa Franjo istoga dana iza 9 sati posjetio djecu koja sudjeluju na ljetnom kampu „Estate ragazzi“ u Vatikanu, prenio je Vatican News.

Djeca su doručkovala u Dvorani Pavla VI. kada je došao Papa. Posjetio je svaki stol i područje za igru razgovarajući s djecom. Sjedeći među njima, potaknuo ih je da stvaraju nove prijatelje. „Ljudi koji se zabavljaju sami su sebični. Trebate biti zajedno, s prijateljima, da biste se lijepo proveli“, rekao je Sveti Otac. Prije nego se vratio u Dom svete Marte pozdravio je voditelje kampa i zahvalio im na onomu što rade.

Ljetni dječji kamp u Vatikanu otvoren je početkom srpnja. Održava se u Vatikanskim vrtovima, helidromu i Dvorani sv. Pavla. Stotinjak djece vatikanskih zaposlenika od 5 do 14 godina sudjeluje u aktivnostima poput plivanja, tenisa, nogometa, stolnog tenisa, košarke i spuštanja niz tobogan na napuhavanje, uz obdržavanje mjera zaštite od koronavirusa.

Kamp se održava prema želji pape Franje. Inicijativom koordinira kapelan Vatikanske žandarmerije o. Franco Fontana, a u upravljanju surađuju salezijanci i udruga „Tutti in una festa“, objavio je Vatican News.