Dvije župe unutar Vatikana ugostile su izbjegličke obitelji u skladu s pozivom koji je Sveti Otac Franjo uputio tijekom molitve Angelusa u rujnu prošle godine, prenosi News.va.

Župa sv. Ane omogućila je kršćanskoj izbjegličkoj obitelji iz Sirije stan u blizini župne crkve. Nakon dugo vremena to znači stabilnost i krov nad glavom za roditelje s dvoje djece koji su pobjegli iz rodnog kraja pod ratnim okolnostima.

Druga župa koja je odgovorila na Papin poziv jest župa u koju spada bazilika sv. Petra, centralno mjesto cijele Rimokatoličke Crkve. Spomenuta župa ugostila je samohranu majku iz Eritreje zajedno s njeno petoro djece.

I dok se troje djece nalazi u izbjegličkim kampovima u Italiji te će uskoro moći uživati blagodati sigurnosti i toplinu doma, dvoje se još nalazi u Etiopiji, u tamošnjim izbjegličkim kampovima. Sretna vijest je da se njihovo ponovno okupljanje očekuje u sljedećih nekoliko tjedana.

U smještaju spomenutih obitelji pomogli su biskup Konrad Krajewski, djelitelj Papine milostinje te zajednica Sant’Egidio.

Sirijska obitelj već je imala i čast da se osobno upozna s papom Franjom, s kojim su se sastali ubrzo nakon useljenja.

Tino Krvavica | Bitno.net