Pripadnici vatikanske žandarmerije i švicarske garde jučer su iz dvorane Pavla VI. izveli čovjeka u četrdesetim godinama koji je uzvicima prekinuo Papinu opću audijenciju.

Kako prenosi CNA, muškarac je vidno uzrujan počeo vikati “ovo nije Božja Crkva” te zatim dodao “stop maskama u crkvi, ovo nije Crkva Isusa Krista… Crkva je jedna sveta, katolička i apostolska… Ti nisi kralj.”

Prema vatikanskim izvorima riječ je o čovjeku koji je otprije poznat vatikanskoj policiji zbog neprimjerenog ponašanja u bazilici svetog Petra i svete Marije Velike, ali u tim slučajevima Papa nije bio prisutan.

Na kraju kateheze Sveti Otac se osvrnuo na ono što se dogodilo. “Prije nekoliko minuta čuli smo osobu koja je vikala. Osobu koja ima određeni problem. Ne znam je li riječ o nečem fizičkom, psihološkom ili duhovnom. No, on je naš brat koji je u nevolji”, rekao je Franjo.

“Volio bih završiti s molitvom za njega, za našeg brata koji pati, za tog sirotog čovjeka. Ako je vikao zato što je patio, zato što je u potrebi, ne budimo gluhi na njegove potrebe”, dodao je Sveti Otac.

Audijenciju je zaključio molitvom Zdravo, Marijo za spomenutog muškarca zajedno s hodočasnicima koji su bili prisutni na općoj audijenciji.