Cijeli svijet sat vremena u molitvi s papom Franjom

Sat klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom održat će se 2. lipnja u 17 sati, istovremeno u svim župama i biskupijama diljem svijeta

Foto: Vatican Radio

Foto: Vatican Radio

Kako javlja Romereports, u nedjelju 2. lipnja papa Franjo predvodit će euharistijsko klanjanje u bazilici sv. Petra, a pridružit će mu se vjernici okupljeni u katedralama diljem svijeta.

Inicijativa ima veliku podršku od strane biskupskih konferencija, a u nju su se već uključile i župe i samostani te ostale zajednice vjernika.

Molitva će se održati od 17 do 18 sati po talijanskom vremenu. Tako će klanjanje u Meksiku započeti u 10 sati prijepodne, na Islandu u tri sata popodne, a Koreja i Japan započet će s klanjanjem u ponoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mons. Jorge Octavio Ruiz Arenas, tajnik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, na konferenciji za novinare otkrio je i nakane na koje će se moliti:

– Molit ćemo za Crkvu i za kršćane – da postanu slika Božje ljubavi i milosrđa. Osim toga, molit ćemo i na jednu nakanu koja je Svetome Ocu posebno prirasla srcu: da se približimo onima koji pate, ljudima na marginama društva“, rekao je mons. Arenas.

Bitno.net

Objavljeno: 31. svibnja 2013.

Možda vam se svidi