angelina_jolie

Angelina Jolie i sin nedavno preminulog Louisa Zamperinija prema čijoj je nevjerojatnoj životnoj priči snimljen film, a o čemu je Bitno.net već pisao, susreli su se jučer s papom Franjom u ljetnikovcu Pia IV., prenose mediji. Slavna glumica doputovala je u Vatikan kako bi zajedno s Lukeom Zamperinijem prisustvovala specijalnoj projekciji svog novog filma “Nesalomljivi”.

– To što sam pozvana u Vatikan kako bih prikazala svoj film za mene je velika čast i dodatna potvrda nasljeđu Louisa Zamperinija, čovjeka koji imao vjere i koji može poslužiti kao primjer moći oprosta i snage ljudskog duha. Univerzalne teme nalaze se u ljudskim srcima svugdje oko nas – izjavila je slavna redateljica u svom obraćanju medijima.

Iako je najavljivano, papa Franjo nije pogledao film zbog obveza i brojnih audijencija.

Film “Nesalomljivi” je priča o olimpijskom maratoncu Louisu Zamperiniju koji je tijekom Drugog svjetskog rata preživio pad aviona zajedno s dvojicom kolega zrakoplovaca te proveo 47 dana u Tihom oceanu nakon čega ih je pronašla japanska ratna mornarica i odvela u zarobljenički kamp. Zamperini je nakon svega što je proživio počeo patiti od PTSP-a, a njegov život i brak spasila je njegova kršćanska vjera koju je otkrio u tim vremenima borbe s teškim sjećanjima, nakon rata.

Bitno.net